Jastrzębia Góra: Primavera Food Days
Wszystkich miłośników kulinariów zapraszamy na największe Wydarzenie Gastronomiczne na Północy do Primavera Jastrzębia Góra.
CEL
Zaszczepienie w uczestnikach miłości do kulinariów, wyłonienie talentów gastro, propagowanie zdrowego odżywiania!
KIEDY
W dniach 25 – 26 kwietnia w obiekcie położonym zaledwie 100m od morza odbędą się dwa prestiżowe konkursy kulinarne:
- II Turniej kulinarny PRIMA ZDROWIE
Primavera chcąc sprostać oczekiwaniom coraz bardziej świadomych Gości, dynamicznie rozwija swoją kulinarię w stronę zdrowia, dlatego oparliśmy na tej idei konkurs, który ma na celu wyłonienie spośród uczniów szkół gastronomicznych talentów, które w przyszłości będą reprezentowały zdrowe oblicze gastronomii.
W tym roku tematem przewodnim będą ryby morskie.
- XVI POMORSKIE POTYCZKI KULINARNE
Dorsz Bałtycki oraz policzki z dorsza - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVI już edycji Pomorskich Potyczek Kulinarnych. W tym roku organizator postawiliśmy na to, aby było zdrowo,świeżo i przede wszystkim lokalnie! Kucharze, którzy wezmą udział w konkursie będą musieli przygotować danie główne (6 porcji) i będą mieli na to 1 godzinę 30 minut.
Do konkursu zakwalifikowanych zostanie 12 kandydatów wśród zgłoszonych kucharzy pracujących, na co dzień w lokalach gastronomicznych, bez względu na rodzaj lokalu i lata praktyki w zawodzie.Uczestników obu konkursów oceni profesjonalne jury gwarantujące zachowanie wysokiego poziomu konkursu. Zwycięzcy XVI Pomorskich Potyczek Kulinarnych ogłoszeni zostaną po konkursie 26 kwietnia podczas uroczystej, wieczornej Gali w sali bankietowej Primavera Jastrzębia Góra. Organizatorem konkursu jest Dariusz Gwiazda, szef kuchni Primavera Jastrzębia Góra a gospodarzem eventu Primavera Jastrzębia Góra. Pomorskie Potyczki Kulinarne to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Uczestnicy konkursu będą mogli się ubiegać nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.
DODATKOWO
- obecność gwiazdy kulinarnej (warsztaty, live cooking, komentowanie zmagań)
- przestrzeń wystawiennicza
- strefa systemu Primalife (zdrowy styl życia)
- degustacje kulinarne
- edukacyjny program warsztatowo – wykładowy
- strefa grillowa
- nowinki i trendy kulinarne
SZCZEGÓŁY ZNAJDZIECIE TUTAJ: http://primaverafooddays.pl/
ZAPRASZAMY 25-26.04.2019 OD GODZINY 10:00 DO SALI KRYSZTAŁOWEJ PRIMAVERA JASTRZĘBIA GÓRA! WSTĘP BEZPŁATNY!
Harmonogram
czwartek, 25 kwietnia 2019
11:00 – 11:45
SALA PRIMALIFE - Ja w relacjach z innymi – jak budować dobre relacje? Prowadzący: Elżbieta Krzyżaniak
11:00 – 11:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak maksymalnie wykorzystać każdy metr powierzchni usługowej?
12:00 – 12:45
SALA PRIMALIFE - Twoje decyzje zakupowe. Prowadzący: Sandra Chrzanowska
12:00 – 12:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Przepis na #dobrykadr
13:00 – 13:45
SALA PRIMALIFE - Ekologiczne jedzenie – moda czy potrzeba? Prowadzący: Sandra Chrzanowska
13:00 – 13:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Współpraca z portalami gastronomicznymi- jak dotrzeć do jeszcze większej liczby konsumentów?
14:00 – 14:45
SALA PRIMALIFE - Skuteczna komunikacja – poznaj zasady i zacznij je stosować.
14:00 – 14:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zwiększyć zyski z sezonu?
15:00 – 15:45
SALA PRIMALIFE - Domowe kosmetyki- wykorzystaj to co dała nam natura.
15:00 – 15:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Obecność w sieci. Co napędza promocje w internecie?
piątek, 26 kwietnia 2019
11:00 – 11:45
SALA PRIMALIFE - Dieta Twojego dziecka – wyzwanie na które masz wpływ. Prowadzący: Sandra Chrzanowska
11:00 – 11:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Budowanie zespołu – jak sobie poradzić z ciągłą rotacją?
12:00 – 12:45
SALA PRIMALIFE - Lecznicza moc oddechu. Wdech i wydech, który działa.
12:00 – 12:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Trendy kulinarne 2019/2020.
13:00 – 13:45
SALA PRIMALIFE - Profilaktyka onkologiczna w diecie. Prowadzący: Magdalena Maciejewska- Cebulak
13:00 – 13:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jedyną stałą rzeczą w gastronomii są wpadki – fuck up edition.
14:00 – 14:45
SALA PRIMALIFE - Psychologia w budowaniu zdrowych nawyków.
14:00 – 14:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zmieniają się oczekiwania klientów w branży gastronomicznej?
15:00 – 15:45
SALA PRIMALIFE - Sprawdź skład kosmetyków, których używasz na co dzień i wyrzuć te które nie pasują do Twojej skóry!
15:00 – 15:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Nowoczesna gastronomia = nowoczesny marketing.